četrtek, 30. januar 2014


Skrito, da bi postalo očitno

2 Sam 7,18-19..24-29
Mr ,21-25

Ustvarjeni smo, da bi svetili. Da bi bili luč, Njegov odsev. Bog obljublja, da nam bo On sezidal hišo, kar pomeni, da On sam ve, kje in kako nas želi imeti.
Pomeni, da se lahko sprostimo.
Da je Obljuba dana, mišljena zares in da lahko sedaj za te velike sanje, ki jih ima Gospod z nami, za svoje življenje, skupaj z Davidom zmolimo k Njemu, ki nas varuje in vodi kot punčico svojega očesa:

Kdo sem jaz, Gospod Bog, in kaj je moja hiša, da si me do semle pripeljal? A to se je zdelo še premalo tvojim očem, Gospod Bog; govoril si marveč o hiši svojega služabnika tudi za daljno prihodnost. Ravnal si z menoj kot z imenitnim človekom, o Gospod Bog. Določil si svoje ljudstvo Izraela na veke sebi za ljudstvo, in ti, Gospod, si postal njih Bog. Gospod Bog, uresniči torej za vselej besedo, ki si jo govoril o svojem služabniku in njegovi hiši, ter stori, kakor si obljubil. Naj se poveličuje Tvoje ime na veke, naj se govori: ‚Gospod nad vojskami je Bog nad Izraelom!‘ In hiša tvojega služabnika Davida naj bo utrjena pred teboj. Ti namreč, Gospod nad vojskami, Izraelov Bog, si razodel svojemu služabniku: ‚Hišo ti bom sezidal.‘ Zato se je obrnil k tebi s to molitvijo. Zdaj tedaj, Gospod Bog, ti si Bog in tvoje besede so resnica in ti si napovedal svojemu služabniku te dobrine. Zdaj torej začni blagoslavljati hišo svojega služabnika, da bo ostala pred teboj na veke! Ti namreč, Gospod bog, si to obljubil. Bodi torej s tvojim blagoslovom blagoslovljena hiša tvojega služabnika na veke!

Smo pripravljeni? Da Gospod začne s svojimi blagoslovi in uresniči delo, ki ga je v nas začel ...
Da bi res zasvetili kot luči.

A biti luč pomeni imeti globino.Pomeni si upati ogromno stvari narediti na skrivnem. Kjer ni priznanj.
Močno drevo ni tisto, ki je košato in veliko, ampak tisto, ki ima globoke korenine. Korenin pa se ne vidi, nihče jih ne opazi, nihče jih ne ceni. Kar torej ni vidno ostalim, kar se ne da pokazati, postja vir luči. Sadovi tihega, vsakdanjega, skritega dela in truda. Noben korak, še tako majhen in še tako na skrivnem, za katerega veš samo ti, ni zamanj.

Zakaj nič ni skrito, kar bi ne postalo očito; in nič ni postalo skrito kakor zato, da pride na dan. 23 Če ima kdo ušesa za poslušanje, naj posluša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar