petek, 1. marec 2019

Neizmerni zaklad

Petek 7. tedna med letom

Zvest prijatelj je tolažba v življenju, kateri se bojijo Boga, ga najdejo.

Bog je prvi pobudnik prijateljstva s človeštvom, še več, je prvi pobudnik poročne zveze, ki jo je sklenil z grešnim in nezvestim človeškim rodom. Ker je Ljubezen, ki ljubi prva in ne šteje prejetega zla. Iz tega in samo iz tega Odnosa se zato lahko napajamo in živimo vsa ostala, horizontalna prijateljstva in zakonske zveze. Ko se bojimo Gospoda, kar spodbuja Sirahova knjiga, pomeni, da se bojimo, da bi spregledali in nehali biti pozorni na Njegove milosti in obiske. Takrat smo na varnem, ker se bomo pustili voditi, Njegova prva skrb pa je, da človek ne bi ostal sam.

Ko torej ne jemljemo stvari in vodstva v svoje roke, se zgodijo čudovite stvari. Zgodijo se odnosi, lepi, spoštljivi, prijazni, topli, in med temi se zgodijo redka, a močna in trajna prijateljstva, za katere se lahko reče: "Zvest prijatelj je nepoplačljiv in za njegovo vrednost ni cene. Kdor ga je našel, je našel zaklad. Zvest prijatelj je močna obramba." 

In kako zelo je dragoceno, ko sta fant in punca in pozneje mož in žena drug drugemu najprej prijatelja! Najprej spoštljiva zaupnika, ki sta se naučila biti drug ob drugem, se poslušati, spraševati, podeljevati globine srca, tudi kregati in pobotati ... Kako velik zaklad je to!
Iz tega temelja lahko zraste lepa zakonska vez, ki je trdna kolikor sta oba najprej zasidrana v Gospodu in se bojita Gospoda, si ga torej izbereta za prvega sogovornika.

Vsaka žena in vsak mož sta najprej poklicana odgovarjati "DA" Gospodu, iz tega sledijo horizontalni da-ji ali ne-ji. Potem ko smo pozorni, da ne bi zamudili Lepote in smo zanjo tudi hvaležni, potem, ko je Gospod resnično tisti tretji, ki kliče in mu zakonca odgovarjata posamič in skupaj, se zgodi Nebeško kraljestvo.
Zgodi se lepota in zaklad, za katero ni cene, je pa v srcu neizmerno veselje in hvaležnost!

Gospod, blagoslovi zakonce in tiste, ki se na to Pot pripravljajo, naj bo vedno z njimi tvoj močan Blagoslov in zaveza Ljubezni!



Ni komentarjev:

Objavite komentar