sobota, 2. marec 2019

Bogastvo v malem

Sobota 7.tedna med letom

Tudi danes nas Sirah vodi naprej, v nove globine modrosti in resnice. Spomni nas, da je Gospod v naša srca položil svoje oko, da bi videli kakor vidi On, da bi videli velika Božja dela, ki jih dela Njegova ljubezen.
Položil je svoje oko v njih srca, da jim pokaže veličino svojih del.
In še dalje:
Njegovo čudovito veličastvo so videle njihove oči in njegov veličastni glas so slišala njihova ušesa.

On je v našo notranjost položil svoje oko in svoje uho, da bi videli in slišali skrivnostna bogastva tam, kjer je svet slep in gluh. Da bi nase in na svoje življenje ter na življenje drugih lahko gledali z Božjim očesom, ki vidi pod plasti navideznega.

Učenci tega takrat, ko so k Jezusu začeli prinašati otroke, še niso znali. V tistem času namreč otroci niso imeli nobene družbene vrednosti, bili so zadnji in nepomembni za človeško oko, ki je padlo v skušnjavo uporabnosti. Zato Jezus nejevoljen prinese nov pogled. Pokaže kako tam, kjer mi ne vidimo ničesar ali celo izgubo časa, On vidi neizmerno bogastvo in veličino, ki je vredno vse pozornosti, vredno nežnosti, objema, dotika in blagoslova!

Bodimo danes in vselej bolj pozorni na to notranje Božje oko, ki je dano v naša srca, da bi lahko vse, kar se dogaja v našem življenju, zlasti majhnega in navidez nepomembnega, ne zavrgli, temveč v vsem spoznavali skrivnostne Božje obiske! On se namreč rad naseli v malem.


Ni komentarjev:

Objavite komentar